check

Gratis verzending *

check

Geweldige Service

check

Snelle Levering

Think Green

Think Green

MAGIC Bodyfashion maakt stap richting duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en MAGIC Bodyfashion haakt hier op in door de lancering van Body Hugging Bamboo. Deze collectie bestaat uit drie duurzame producten, die voor 78% gemaakt zijn van natuurlijke Tanboocel™ Bamboe vezels.
Het gebruik van deze vezels resulteert in een zachte, vocht absorberende en anti-allergische stof die beter ademt dan bijvoorbeeld katoen.

Eerlijke producten

De gebruikte Tanboocel™ Bamboe vezels komen niet van bedreigde bamboe soorten. Onze bamboe groeit in speciale bamboe plantages in China en kan gemakkelijk herbebost worden. We bezoeken regelmatig de producenten om goede werkcondities te blijven waarborgen. De Bamboe die gebruikt wordt voor onze collectie is niet hetzelfde als de bamboe die pandaberen consumeren.

De werkwijze

Tanboocel™ Bamboe vezel is een natuurlijk, eco-vriendelijke, afbreekbare grondstof en kan goed vermengd worden met andere materialen (bijvoorbeeld katoen, hennep, zijde). Om het sterk te maken, wordt bamboetextiel bijna altijd gecombineerd met andere materialen. De vezels kunnen alleen gemaakt worden tijdens het viscose-productieproces waarbij de bamboestammen klein worden gemaakt en chemisch behandeld worden. Hierna wordt de behandelde bamboe door spuitmonden geperst, wat resulteert in een dun vezel. Deze dunne vezels worden vervolgens tot garen verwerkt en van dat garen wordt de stof gemaakt.

De unieke eigenschappen van uit bamboe gemaakte stof (extreem zacht, beter ademend dan katoen, vocht opnemend & anti allergie) gecombineerd met de duurzame eigenschappen maken dit tot een perfect alternatief voor traditionele textiel.

personMariska - Lees meer
comment1 reacties

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.